keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Санкт-Петербург pt. IV

Sotamuseo: Ydinohjuksia. Laivastomuseo: Lisää ydinohjuksia. Hermitage a.k.a. Talvipalatsi: Kun kälveli sisään niin joutui haukomaan henkään. Itsessään jo ehdottomasti upein palatsi joka on tullut nähtyä ja vielä täytettynä maailman parhaimpien kuvataiteilijoiden teoksilla, niin oli kyllä melkoinen kokemus. Kontrasti oli melkoinen, aivan kuin kaikki Pietarin katujen lika olisi johtunut siitä että kaikki kauneus on viety tuohon palatsiin. Jätin suosiolla kuvaamatta koska mikään kuvasarja ei olisi antanut oikeutta niille loputtomille saleille, käytäville ja teoksille. Tuon voi vaan kokea. Joten kuvaamisen sijaan heitin kuulokkeet korville, lempimusiikin soimaan ja kävelin (lähinnä eksyin, siellä eksyi saman tien jos ei seurannut karttaa) kaiken tämän keskelle ja annoin silmieni nauttia tuosta kaikesta. Ehdottomia lemppareita oli rensanssin ajan italialaiset teoksen, etenkin Da vinci (jolta löytyi myös uusi lempparini tuon taiteen saralta, Madonna litta niminen teos), Toisen lemppari turtlesin, Michalangelon työt toimivat myös. Rembrant oli ihan jees. Sen sijaan uudemmat, kuten Picasso ei toiminut, kuten ei yleensäkään. Vaikka oli sielläkin joitain teoksia mitkä antoi jotain.

Viimeisenä tuli tsekattu egypti ja voi pojat oli poika innoissaan kun näki ihka aidon muumion sun muuta mahtia tuolta dualismin kehdosta. Paljon tuli nähtyä ja paljon jäi vielä näkemättä. Suosittelen kaikille erittäin erittäin erittäin erittäin paljon, hakkasi esim. Vatikaanin ja monet muut kuus nolla. Itselle jäi tuosta hyvä syy palata muutenkin mahtavaan kaupunkiin.

Yöjunalla saavuimme Moskovaan josta tätä juuri naputtelen. Kyllä kolmasluokka rulettaa! Siellä ei ole köyhiä eikä rikkaita, siellä on vain ihmisiä (kuten Herkko sanoisi). Kohta aamukävelylle Punaiselletorille kulman taakse, jonka jälkeen aamiaista jossain. Päivällä ohjelmassa ydinsukellusvene ja huomenna ilmailumuseo, jotta varmasti tulisi tarpeeksi nähtyä niitä
ydinohjuksia;) Niin ja tietysti moskovan metro!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti